Data-beveiliging

Het beveiligen van bedrijfsdata is steeds belangrijker. Zo ben je als bedrijf verplicht om je vertrouwelijke gegevens veilig op te slaan en moet je een eventueel datalek officieel melden. Zicht ICT helpt je bij het beveiligen van je data, zodat je voldoet aan alle (Europese) regelgeving die hiervoor geldt.

Voorkomen virussen

Ransomware kan je hele bedrijf platleggen. Door een verkeerde klik van één medewerker raken alle bestanden versleuteld en heb je nergens meer toegang toe. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het verstandig om gebruik te maken van anti-cryptoware. Deze software zorgt ervoor dat criminelen de data op je computer niet kunnen versleutelen. Wij installeren deze anti-cryptoware voor je. Daarnaast levert Zicht ICT antivirussoftware en zien we toe op het voorkomen van spam, malware of spyware.

Data encrypted opslaan

Om te voorkomen dat data van je bedrijf in verkeerde handen terechtkomt, kan Zicht ICT je ondersteunen bij het onleesbaar maken van bestanden voor onbevoegden. Door bestanden encrypted op te slaan, hebben alleen personen waarvan je hebt aangegeven dat je ze vertrouwt, toegang tot de data. Mocht er een laptop of harde schijf gestolen worden, dan blijft gevoelige informatie toch uit vreemde handen.

Ondersteuning datalek

Moet je bedrijf voldoen aan de ISO 27001 norm die de overheid heeft gesteld voor informatiebeveiliging? Dan denkt Zicht ICT graag met je mee. Ook zien wij toe op het voorkomen van datalekken en kunnen we detecteren of er binnen je bedrijf sprake is geweest van een lek.

Meer weten over data-beveiliging? Neem contact op met Zicht ICT.